Återbruk och kulturarv

Återbruk är kännetecknande för hela shabby chic-stilen. Under 1900-talets första hälft var återbruk självklart, möbler ärvdes, återanvändes och skänktes bort. Att kasta dessa handgjorda stabila möbler var otänkbart.

För oss är återbruket på Villa Antik ett modernt sätt att tänka på miljön, att ta vara på ett kulturarv från svenska hem, att värna om inredningstraditioner. Så att ditt hem ökar i värde, både känslomässigt och ekonomiskt.

Våra möbler har redan hållit för användning i kanske 100 år. Du kommer att kunna behålla dem väldigt länge. Så länge du vill och behöver. Det kallar vi Hållbarhet. Ordet får på så sätt en ytterligare dimension.

Trä från svenska skogar

Möblerna har sitt ursprung i de svenska skogarna. Segvuxna träd, som avverkat för hand, fraktats med häst och sågats i något mindre sågverk någonstans i vårt avlånga land. Därefter har träet omhändertagits av någon finsnickare som lagt veckor och kanske månader på just den möbel du köper. Det är genuint och hantverk in i minsta detalj.

Vi erbjuder möbler till kök, matsal, hall, sovrum, vardagsrum, kontor, vi har det mesta.

Känner du för att förnya ditt hem men ändå vill behålla de möbler du har? Att ge hemmet ett nytt utseende behöver inte vara svårt. Låt oss måla om dina möbler i en vacker vit nyans. Vi hjälper dig gärna om du själv inte vill ta fram penseln.

Skicka en bild via vår mail eller ett mms på de möbler du önskar få målade så ger vi dig ett kostnadsförslag.