Vår historia

Villa Antik är företaget som började med ett stort intresse för loppisprylar och möbler och som idag växt till en av landets ledande möbelföretag inom vintage, som säljer äldre och antika möbler som kännetecknar såväl stil som elegans.

Vårt koncept är unikt. Vi letar upp äldre möbler och väljer ut var och en med stor omsorg, utifrån hjärtat. Därefter vidareförädlar vi dem med stilkänsla och varsam hand och mycket kärlek. Och leverera dem sedan personligen över hela landet.

Våra möbler kommer att ge Dig det efterlängtade drömhemmet med den personliga och levande prägel du önskar och vill ha.

Unika möbler från svunna tider

Varje möbel från oss har sin alldeles egen historia. Möblerna är äldre, ofta antika och alltid handgjorda möbler, från en svunnen tid. Där varje hammarslag, varje fästpunkt i träet har gjorts av en finsnickare någonstans i vårt avlånga land. Långt innan industriproduktion av möbler kom igång.

Våra möbler härstammar oftast från 1800-talet och början av 1900-talet. Men även ännu äldre och yngre möbler kan ni hitta bland vårt sortiment.

Då tillverkades varje möbel med särskilt syfte och till en viss familj och planerades stå på samma plats hela sin livslängd.

Idag har vi vidareförädlat dem och vill ge Dig en chans att ge dessa unika möbler ett nytt hem. En ny familj.


Vad är Shabby Chic

Shabby Chic är hos oss elegans, kvalité och ljusa färger. Oftast vitt.

Det var den brittiska stylisten Rachel Ashwell som år 1989 satte namn på inredningsstilen som redan då hade funnits länge. Hennes ledord för stilen är att det ska vara vackert, bekvämt och funktionellt. Hennes inredningsbutiker finns idag spridda över Storbritannien och USA.

Kontrasternas stil

Shabby Chic är en kontrasternas stil. Ledigt men ändå elegant, prydligt och ändå slarvigt, enkelt men ändå utsmyckat. Tänk dig en skir spetsgardin som faller nära ett äldre bord med en rustik nött träyta. Det är en bra bild av shabby chic.

Romantik och elegans

Shabby Chic innehåller många olika ljusa färger och stilar. Stilen andas romantik, nostalgi och ger genomgående en känsla av exklusivitet och kärleksfull enkelhet.

Nordiska stilen

Den nordiska shabby chic-stilen inspireras av en rad inredningsstilar som den gustavianska stilen, av allmoge, empir och även rokoko. Färgerna är ljusa, och främst vitt används.

Detta är den mest populära stilen i Sverige och Vi på Villa Antik älskar att vidareförädla våra ögonstenar till möbler, till denna nordiska shabby chic-stil.

Engelsk och amerikansk stil

Den engelskt lantliga shabby chic-stilen är mera åt det robusta och lantliga hållet. Med en stark framtoning av romantik, ofta med rosor som inslag. Den amerikanska tolkningen av shabby chic är mer åt det elegant hållet, den är fräsch med inspiration från hav- och kust.

Det gemensamma för alla dessa stilar är att vitt dominerar, även om andra ljusa kulörer förekommer.

Nötta möbler med patina

Möblerna ska helst vara gamla, för att tillhöra shabby chick, och dess ålder ska synas genom en nött framtoning och originalpatina. Nytillverkade möbler inom shabby chic-stilen patineras för att se gamla ut.

Genuina tygmaterial

Tygerna ska också andas stil, elegans, robusthet, kvalité. Därför används genuina material som linne, bomull, säckväv och spets i vitt eller naturfärger.


Varför vitt

Vi på Villa Antik älskar vit inredning. Vitt är ljust och fräscht och ger hemmet en känsla av rymd. Vitt är som en ängel, framträder med en aura av renhet, enkelhet och ger plats för Dig att fylla ut hemmet med annat du älskar. Vitt lämnar plats åt detaljer att synas.

Matcha med fällar och textilier

Matcha dina möbler från oss med mjuka fällar och plädar, olika textilier och prydnadskuddar, eller varför inte riva ut korkmattan och ta fram det gamla trägolvet som kommer matcha din nya personliga inredningsstil.

Kontrasterna gör hemmet levande

Vi rekommenderar dig varmt att våga prova dig fram till vilken inredning du/ni trivs bäst med.

Våga experimentera, låt känslan vara i centrum när du mixar och matchar detaljer. Våga testa att blanda olika stilar som till exempel vintage, industriell design och lantlig romantisk stil. Det är kontrasterna som gör ditt hem levande.

Om du istället föredrar ett mer strikt, modernt hem, kan en äldre möbel från Villa Antik skapa en varm kontrast till det mer strikt eleganta.

Våga bland gammalt och nytt. Vi lovar dig att du kommer att älska ditt nya hem!